Florilegium Header Include File Florilegium Menu Include file

Florilegium concertlijst

Dit is de lijst van onze optredens opgemaakt op donderdag 31 januari 2019

Concerten o.l.v. Simon Van Damme.

Zaterdag 4 mei 2019: beroemd, beschonken, begraven tijdens Aarschotvolkoren

Florilegium zong muziek uit de renaissance en de barok, onder het motto: “beroemd, beschonken, begraven”. Drie woorden die niet noodzakelijk verband houden, maar wel drie thema’s beschrijven die in de stukken aan bod kwamen. Het idee van “faam” of “reputatie” als lokmiddel, dreigement, of vanuit een misplaatst zelfvertrouwen. Of de effecten van drank, ten goede en ten kwade. En het concept van “vergankelijkheid” dat ons leert hoe relatief sommige dingen zijn, terwijl andere onsterfelijk lijken. Componisten als Josquin Desprez, Orlandus Lassus en Johann Kuhnau zorgden voor oorstrelende muziek op een reeks boeiende teksten.Meer info

Zaterdag 27 april 2019: Retorica & Musica tijdens Amateurama

Florilegium en Toatsmasters brachten een programma waarin de redenaarskunst centraal stond. De "Five Canons of Rhetoric (Officia Orationis) van Cicero vormden de rode draad". Publiek, redenaars en koor speelde op elkaar in op deze interactieve avond vol woord en muziek. Toastmasters is een inetrantionaal gezelschap, de speeches werden in verschillende talen gegeven.

Zaterdag 22 december 2018: Kerstliederen

Een deel van Florilegium heeft kerstliederen gezongen in de straten van Leuven ten voordele van "Luz del Mundo", gedurende de Warmste week van Studio Brussel

Zaterdag 2 december (Wellen) en 9 december (Leuven) 2018: Noël Nowel

Met dit programma dook kamerkoor Florilegium in de rijke traditie van Engelse kerstmuziek, met originele bewerkingen van oude kerstliederen, en de bekende Ceremony of Carols van Benjamin Britten als centraal werk. Hierin kreeg het dameskoor gezelschap van een harp, die ook de andere bewerkingen voorziet van een mix van warme akkoorden tot virtuoze glissando’s.

Zaterdag 16 juni 2018: Opluisteren van de Mis in Leuven Centraal

Wij hebben de mis van 18h15 opgeluisterd met werken van Purcel, Tallis, Palestrina en Mendelshonn.

Zaterdag 26 mei 2018 (Kortrijk) en zondag 27 mei (Leuven): Poëzie en Polyphonie

Voor dit concert ging Florilegium in zee met het Kortrijkse koor Altra Voce. Beide koren brachten afwisselend een gevarieerd programma, met oude en nieuwe muziek.

Zaterdag 3 maart 2018 (Brugge) en zondag 4 maart (Leuven): Muzikale Meesters van de Barok

In samenwerking met professionele musici en Emilie De Voght bracht het kamerkoor Florilegium een afwisselend concert met barokmuziek van Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi en Jan Dismas Zelenka.

Dinsdag 16 januari 2018: Mis voor Klara.
Zaterdag 4 november 2017 (Roermond) en zondag 19 november (Leuven): Joie de vivre

Twee bijzondere concerten in een bijzondere samenwerking met het orkest De Symphonie uit Roermond - Nederland. We brachten werken van Felix Mendelssohn Bartholdy, Robert Schumann, Elgar, Rheinberger en anderen.

Zaterdag 23 september 2017: 150 jaar Schouwburg Leuven.

Voor de 150ste verjaardag greep de Schouwburg terug naar Romeo en Julia, de openingsvoorstelling, en presenteerde een 24 uur durende marathon. Je kon non stop om de 15 minuten genieten van een "versie" van de beroemde balkonscène. Florilegium trad op tussen 21u30 en 21u45.


NB: De volledige lijst sinds maart 1983 is beschikbaar bij de webmaster. Er komen regelmatig nieuwe concerten op deze pagina bij.