Florilegium Header Include File Florilegium Menu Include file

Nieuwsbrief

In het tijdperk van informatie is onwetendheid een keuze (Donny Miller).

Je inschrijven ...

Wil je af en toe wat nieuws krijgen van Florilegium?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

ik schrijf mij in

Laatst verstuurde Nieuwsbrief.


Florilegium zingt al 40 jaar!

  

Florilegium werd opgericht in 1981, maar de 40ste verjaardag daarvan zijn we helaas in de coronaperiode even uit het oog verloren.

Niet getreurd, ons archief leert ons dat het eerste concert van ons vocaal ensemble op 1/3/1983 doorging: Vocale en instrumentale muziek uit de Renaissance en de Vroeg Barok, een optreden in het Leo XIII-seminarie te Leuven onder leiding van Luc Laurent en met medewerking van het blokfluitenkwartet Fontegara onder leiding van Marcel Ketels.

Dat willen we dus vieren, niet met een concert, maar met een open repetitie met iedereen die ooit met ons heeft meegezongen, mee gemusiceerd, ons mee heeft ondersteund, naar ons is komen luisteren. En wie weet ook met aspirant koorleden. We kunnen nog versterking gebruiken.

We nodigen jullie uit op de open repetitie van donderdag 2 maart 2022 om 20u15 in de Blauwputkerk in Kessel-Lo.

Hoe zal de avond verlopen?

  • 20u15: Samen repeteren onder leiding van onze dirigent Mark Thijs.
  • 21u30: Korte uitvoering van wat we gerepeteerd hebben, gevolgd door een receptie waar bij we kunnen bijpraten en herinneringen ophalen.
  • We kijken ernaar uit om jullie allemaal te kunnen verwelkomen om mee te zingen en/of te komen luisteren naar het resultaat en te klinken op onze 40ste verjaardag. Breng voor dat tweede deel gerust ook je familie en fans mee. Graag even inschrijven via de link hieronder of via onze website www.florilegium.be of stuur een mail naar info@florilegium.be.

    Tot dan!

    Met muzikale groeten.