Florilegium Header Include File Florilegium Menu Include file

Florilegium Agenda

Tijd vliegt, maar jij bent de piloot....

Save the dates...

Met gemiddeld twee concertprogramma's per jaar kan Florilegium met aandacht voor muzikaliteit, detail en afwerking mooie concerten en originele optredens verzorgen voor iedereen. Dit zijn de optreden die nu al gepland zijn:

Que tout l’enfer fuie

Thema van het programma is “de hel” en hoe mensen daar in geloof en kunst mee omgingen en nog steeds omgaan.

“De hel” kan heel letterlijk opgevat worden als de plaats waar je naartoe gaat als je een zondig leven leidt. Maar ook het leven hier op aarde is soms een een hel. In psalmen en gebeden werd God dan ook uitvoerig aangeroepen om de mens te hulp te komen.

Ook met kunst werd er over de hel nagedacht. Denk bijvoorbeeld aan de apocalyptische scènes in de schilderkunst rond ‘het laatste oordeel’. Een bekend voorbeeld uit de literatuur is het Inferno uit de ‘Divina Commedia’ van Dante Alighieri.

In dit koorprogramma willen we oude meesters confronteren met modernere tot hedendaagse componisten. Doorheen de tijden heeft hel en lijden, maar ook hoop op redding, inspiratie gegeven tot prachtige muziek.

Wanneer en waar :

  • op zondag 14 november 2021 in een nog te bepalen kerk van leuven, waarschijnlijk rond 15 uur.


  • The Armed Man: A Mass for Peace

    The Armed Man is een mis uit 1999 besteld door het Britse Royal Armouries Museum in het kader van de Milleniumvieringen. Ze werd opgedragen aan de slachtoffers van de crisis in Kosovo. Het stuk werd voor het eerst opgevoerd in het jaar 2000 in de Royal Albert Hall voor symfonisch orkest, koor, solisten en moedjaheddin (die oproept tot het gebed). Dit anti-oorlogsstuk wordt beschouwd als één van de meest relevante koorstukken van onze tijd. Het is dan ook het meest populaire werk van Jenkins en kende wereldwijd al meer dan 1500 opvoeringen.

    Chorus Erasmus viert in 2020 het 20-jarig bestaan van het koor en Florilegium gevraagd mee te werken aan dit project. Er was een nieuwe datum voorzien op 21 en 22 ovember 2020 voor de versie met harmonie orkest (Panta rei uit Leuven) olv Jo Schelkens en Emilie De Voght, maar die is voor onbepaalde duur uitgesteld, gezien de Covid-19 maatregelen.

    Wanneer en waar :

  • Voor onbepaalde tijd uitgesteld