Florilegium Header Include File Florilegium Menu Include file level 3

Panchanter en Florilegium

Florilegium en Panchanter werden allebei (toevallig) opgericht in 1981, het ene koor in Leuven, het andere als projectkoor van studenten in Nederland. Florilegium was al die jaren een kamerkoor dat elke week bij elkaar komt. Panchanter bleef een projectkoor dat twee maal per jaar samenkomt en dan een concert geeft. Omdat alle leden geoefende koorzangers zijn, werkt deze formule goed. Een van de leden, die in beide koren zingt, brengt hen nu bij elkaar.

De twee koren vieren samen in 2022 hun 40-jarig jubileum, want door corona viel dat in 2021 in het water. Beide koren zingen vooral a-capellakoormuziek, van de 16de tot de 20ste eeuw. Het concert omvat dan ook werken uit vele eeuwen muziekgeschiedenis, gebracht door beide koren afzonderlijk. Maar ze zullen ook enkele werken samen zingen. Het wordt dus een heel gevarieerd concert, met als rode draad het plezier om samen muziek te maken en dat plezier over te brengen naar het publiek.

Meer informatie over programma en uitvoerders later dit jaar.

Waar en wanneer?

Op zondag 2 oktober 2022 in de Sint Michielskerk te Leuven waarschijnlijk om 16 uur.

Kaarten

In voorverkoop kosten de kaarten € 10 aan de kassa € 12,5. Kinderen beneden de 12 jaar komen gratis, jongeren tot 26 jaar betalen € 8. Er is ook de mogelijkheid om een duo-ticket te kopen voor dit concert samen met De Wegbereider (dat op 23 oktober wordt gezongen).
Kaarten kunnen besteld worden via deze website:

Bestel hier uw kaarten