Een vogel zingt niet omdat hij een antwoord heeft. Hij zingt omdat hij een lied heeft. (Maya Angelou).

Wie zijn wij ?

Florilegium op 2 april 2011

Het gemengd vocaal ensemble Florilegium ontstond in 1981 naar aanleiding van een eindverhandeling over Johannes Flori, een Vlaams componist uit de renaissanceperiode. In de programmatie lag de nadruk op westerse literatuur uit de renaissance en de barok.

Ook al betekent Florilegium letterlijk "bloemlezing", toch streeft het ensemble naar een samenhangende programmatie: het samen uitvoeren van verschillende werken vormt liefst een meerwaarde voor koor en luisteraars.

Met gemiddeld twee concertprogramma's per jaar vindt Florilegium de ruimte om in een ontspannen sfeer te repeteren, maar met aandacht voor muzikaliteit, detail en afwerking.

Als liefhebbersgroep blijft het ensemble constant bouwen aan koorkwaliteit: repertoire, samenklank en individuele zangtechniek.

Dit evenwel zonder haar grootste rijkdom op te geven: Florilegium is een groep van vrienden, ook buiten de wekelijkse repetitie in Kessel-Lo.

Florilegium is gestart onder leiding van Luc Laurent. In 2003 nam Dong Hoon Van Uytsel de muzikale leiding over van Luc, met een kleine kern van een 14-tal zangers. Sinds januari 2010 dirigeert Simon Van Damme het koor.

Zaterdag 9 April 2011Een voorbeeld van wat we zingen...

Concert - Meine Seele - Sint Michiels kerk

Florilegium & De Corde in concert op 9 april 2011

Samen met De Corde en een instrumentaal ensemble heeft Florilegium op 9 april 2011 in de Sint Michiels kerk van Leuven het concert "Magnificat" uitgevoerd. Er werd Franse en Duitse barok muziek gezongen van Schütz, Du Mont, Estienne, Pachelbel, Buxtehude, Bach en Charpentier.

Het concert werd ook uitgevoerd op 2 april 2011 in Sint Genesius Rode. Deze uitvoering werd opgenomen en op CD uitgegeven. Die is nog te verkrijgen via info@florilegium.be