Ons hele leven zou muziek zijn als we op elk ogenblik de juiste tonen zouden kunnen vinden (John Ruskin)

 

 


Mail van simon ivm extra repetities

Van: Simon Van Damme
Verzonden: dinsdag 19 september 2017 10:30
Aan: leden
Onderwerp: repetities herfstverlof

Beste koorleden

De laatste week voor ons concert in Roermond is het herfstverlof. Omdat ik zelf enkele dagen in Stockholm zit, kan de repetitie van donderdag 2 november niet plaatsvinden.

In de plaats daarvan is het voorstel dat we in die week uitzonderlijk repeteren op maandag en vrijdag, dus op 30 oktober en 3 november, telkens om 20.15 u. Zo krijgen we iets meer ruimte om ons helemaal goed voor te bereiden tegen het eerste concert.

Bovendien garandeert het dat we dan op 9 november ook meteen kunnen starten aan ons barokprogramma, want ook maart zal er snel zijn!

Vriendelijke groeten
Simon

Nieuwe zangers voor ons concert met De Symphonie

We hebben nu al 8 nieuwe zangers kunnen verwelkomen: Annemie is een sopraan, Joost is een tenor, en Kris, Brigitte, Leen, Lotte, Anneke en Els zijn alten. Welkom aan iedereen. We kunnen nog zeker enkele bassen gebruiken, nu dat André heeft moeten afhaken.

Ter info: hun e-mail adres is al opgenomen in onze distributielijst.

 

20 april 2017: Bericht van Simon ivm concert in Roermond.

Beste koorleden

Alvast bezorg ik jullie ook een inzicht in wat we in november zullen uitvoeren met het orkest uit Roermond. De lijst hieronder is nog onder voorbehoud van wijzigingen, want nog niet volledig doorgesproken met onze collega's van het orkest. Zij zullen ook nog eigen instrumentale stukken toevoegen.
Maar eventueel kan dit helpen om extra zangers enthousiast te maken om zich hij ons aan te sluiten voor dit project. Indien ze dat willen, dan zou ik vragen dat ze vanaf september komen meerepeteren, en ook het koorweekend kunnen meemaken (want dan zullen we samen repeteren met het orkest).
Uiteraard kunnen die zangers ook daarna welkom zijn om te blijven voor ons barokprogramma, indien het klikt in de samenwerking.

Vriendelijke groeten
Simon

Voorlopige repertoirelijst - onder voorbehoud 

Felix Mendelssohn Bartholdy

 • Jauchzet (100. Psalm)
 • Herr, nun lässest du (op. 69/1)
 • Verleih uns Frieden (met orkest)

Robert Schumann

 • Romanzen und Balladen (op. 67)
 • Zigeunerleben (met orkest)

Camille Saint-Saëns

 • Calme des nuits (op. 68/1)
 • Les fleurs et les arbres (op. 68/2)

Gabriel Fauré

 • Cantique de Jean Racine (met orkest)

Edward Elgar

 • O happy eyes  (op. 18/1)
 • Love (op. 18/2)

Morton Lauridsen

 • Sure on this shining night (met orkest)

John Rutter

 • For the beauty of the earth (met orkest)

Josef Rheinberger

 • Abenlied, Op. 69, N° 3

 

Twee nieuwe e-mail address

Als je een mail naar alle actieve zanger wilt sturen gebruik dan gewoon leden@florilegium.be en uw mail vertrekt direct naar de 25 e-mail addressen. Hier vindt je de lijst van wie opgenomen is in die distributielijst.

Hetzelfde bestaat nu voor de beheerders. via beheerders@florilegim.be wordt uw mail naar de huidige beheerders opgestuurd (Fried, Inge, Anji, Nancy, Dirk en Simon)

Nieuwe richtlijnen voor de zangers

De voorgestelde nieuwe versie van de richtlijnen voor zangers, gebaseerd om ons huishoudelijk reglement die goedgekeurd werd door de Algemene Vergadering op 31 augustus 2017 is dus vanaf nu geldig voor iedereen.

Florilegium hk

Florilegium hk

Wil je iets delen met de andere koorleden of bezoekers van deze site, stuur mij dan uw teksten... Klik hier en ik vind wel een plaats op de site om die te publiceren...

Vergeet niet jezelf in te schrijven op onze nieuwsbrief. Zo kan ik uw gegevens ook opnemen in de groep "zangers" van onze mailinglist.

Leden_Bkg