Ons hele leven zou muziek zijn als we op elk ogenblik de juiste tonen zouden kunnen vinden (John Ruskin)

Beste koorleden

Beste koorleden

Aangezien koorzingen een ploegsport is, is het belangrijk om maximaal met de hele groep te kunnen repeteren. Om allerlei (vaak begrijpelijke) redenen, is het echter geen evidentie om heel Florilegium iedere donderdag te verzamelen. Het afgelopen project heb ik wel gemerkt dat dit het repetitieproces vertraagt, ten koste van de tijd en energie van diegenen die wel (bijna) altijd aanwezig zijn.

Daarom zou ik, in overleg met het bestuur, voor ons kerstconcert een klein experiment willen opzetten. We leggen twee inhaalrepetities vast: donderdag 20 september en donderdag 1 november. Op die repetities hoef je niet aanwezig te zijn indien je de vijf donderdagen voordien altijd bent kunnen komen. Indien je echter één of meerdere repetities hebt moeten missen, dan is je aanwezigheid op die inhaalrepetitie verplicht. Zo’n inhaalrepetitie vindt net als de andere repetities plaats van 20.15 tot 22.15 uur en wordt specifiek gebruikt om de partituren van de weken ervoor in te studeren. Op die manier zorgen we ervoor dat iedereen terug bijgebeend geraakt en kunnen de verdere repetities efficiënter verlopen.

Voor alle duidelijkheid: wie altijd komt repeteren en toch graag naar de inhaalweek komt (of achteraf naar Den Tempo), mag dat uiteraard ook! De inhaalrepetities zijn vooral bedoeld als een duwtje in de rug voor zij die er soms niet kunnen zijn om zelf hun partituren te studeren met de wekelijkse mailtjes van Marnix erbij. Het geeft de gelegenheid om alle muzikale afspraken nog eens door te geven zonder voor de anderen nodeloos in herhaling te vallen. Mocht het gebeuren dat iemand door omstandigheden (bv. ziekte) ook de inhaalweek niet kan komen, dan zal ik met die koorleden proberen om in onderling overleg een extra inhaalmoment te vinden.

Mijn voorstel is dus om deze werkwijze eens uit te testen. Op de jaarvergadering van januari bekijken we dan samen of het een goed systeem is.

Vriendelijke groeten

Simon

 

Koorweek-end 2018 -2019

OPGELET: De data voor 2018 zijn aangepast: on weekend gaat door op 1 en 2 december 2018 Zoals Simon het vermeld vergeet ook niet dat we een concert zingen de zondag om 15 uur in Wellen

In 2019 is er geen verandering, het blijft 28 en 29 september 2019.

 

Nieuwe richtlijnen voor de zangers

De voorgestelde nieuwe versie van de richtlijnen voor zangers, gebaseerd om ons huishoudelijk reglement die goedgekeurd werd door de Algemene Vergadering op 31 augustus 2017 is dus vanaf nu geldig voor iedereen.

Florilegium hk

Florilegium hk

Wil je iets delen met de andere koorleden of bezoekers van deze site, stuur mij dan uw teksten... Klik hier en ik vind wel een plaats op de site om die te publiceren...

Vergeet niet jezelf in te schrijven op onze nieuwsbrief. Zo kan ik uw gegevens ook opnemen in de groep "zangers" van onze mailinglist.

Leden_Bkg