Ons hele leven zou muziek zijn als we op elk ogenblik de juiste tonen zouden kunnen vinden (John Ruskin)

 

 


Nieuwe volgorde

Ouverture im Italienischen Stile - Franz Schubert
Jauchzet (100. Psalm) - Felix Mendelssohn Bartholdy
O happy eyes - Edward Elgar
Love - Edward Elgar
Cantique de Jean Racine - Gabriel Fauré
Calme des nuits - Camille Saint-Saëns
Les fleurs et les arbres - Camille Saint-Saëns
Chanson de Matin - Edward Elgar
Sure on this shining night - Morton Lauridsen

pauze

Polonaise in Es - Antonin Dvorak
Lord now lettest thou - Felix Mendelssohn Bartholdy
Verleih uns Frieden - Felix Mendelssohn Bartholdy
Schön-Rothraut - Robert Schumann
Heidenröslein - Robert Schumann
Armenian Dances - Alfred Reed
Abendlied - Josef Rheinberger
For the beauty of the earth - John Rutter
Zigeunerleben - Robert Schumann

Dress Code voor Joie de Vivre

Hallo iedereen,

Update voor de  kledij op het concert "Joie de vivre": Graag zwarte kledij met accenten (accessoires) van herfstkleuren van warm geel, oranje, groen, rood, bordeaux tot bruin. Gebruik je fantasie ook voor de schoenen.  Maud zal de bloemen van Balanske meebrengen om eveneens op te spelden.

Tot maandag en prettig WE.

Groetjes,
Bernadette

Koorweek-end 2018 -2019

De data zijn al gekend: 24 en 25 november 2018 en 28 en 29 september 2019.

Ingesproken engelse teksten

Anji is zo vriendelijk geweest om enkele engelse teksten van ons repertoire in te spreken

Ticketverkoop

Dag iedereen,

Fried heeft aan ieder van ons 10 kaarten gegeven om te verkopen.
Als je zelf die kaarten kan verkopen en afgeven aan uw fan dat is prima!

Maar soms is het niet altijd mogelijk om de kaarten echt af te geven aan uw fan, en er wordt beloofd dat zijn/haar kaarten “aan de kassa zullen liggen”.
Dat kan perfect natuurlijk.

Maar het is beter om een klein beetje georganiseerd te werken om de taak van de vrijwilligers aan de kassa te vergemakkelijken.
En ik wil dat wel op mij nemen als bijdrage tot de organisatie van ons concert 😊
Mag ik dus vragen dat als je belooft dat er kaarten zullen gereserveerd liggen aan de kassa je mij verwittigt (per mail, ook via tickets@florilegium.be of via marnix@kint.be).
In de ideale wereld zou ik de naam en voornaam moeten hebben (om de kaarten aan de kassa te kunnen sorteren) en liefst ook een e-mailadres van de personen voor wie je de kaart reserveert, en natuurlijk het aantal kaarten.

Ik stuur altijd een antwoordmail naar iedereen die naar tickets@florilegium.be schrijft, met (als het nodig is) de gegevens voor de betaling (via overschrijving, we hebben nog geen Payconiq 😊).  Je krijgt ook een kopie van die mail ter info.
In die mail wordt ook gevraagd om zich in te schrijven op onze infoblad.  Elk concert zijn er enkele mensen die dat ook doen….

Natuurlijk kunt ook vragen aan uw fan om zelf een mail te sturen naar tickets@florilegium.be, dan gebeurd alle kaarten verkoop “semiautomatisch”.

Conclusie: Verkoop zoveel kaarten (12,5 € in vvk, 7,5€ voor minderjarigen en 15€ aan de kassa), geef die af als het kan, en anders stuur mij een mail of vraag dat ze dat zelf doen.

PS: op 19 oktober (een maand voor datum) zullen alle mensen die ingeschreven zijn op ons nieuwsbrief een mail krijgen met de nodige gegevens.
Ervaring leert dat vroeger geen zin heeft, de meeste mensen van die lijst kopen hun kaarten tamelijk laat….

Mail van Simon ivm extra repetities

Van: Simon Van Damme
Verzonden: dinsdag 19 september 2017 10:30
Aan: leden
Onderwerp: repetities herfstverlof

Beste koorleden

De laatste week voor ons concert in Roermond is het herfstverlof. Omdat ik zelf enkele dagen in Stockholm zit, kan de repetitie van donderdag 2 november niet plaatsvinden.

In de plaats daarvan is het voorstel dat we in die week uitzonderlijk repeteren op maandag en vrijdag, dus op 30 oktober en 3 november, telkens om 20.15 u. Zo krijgen we iets meer ruimte om ons helemaal goed voor te bereiden tegen het eerste concert.

Bovendien garandeert het dat we dan op 9 november ook meteen kunnen starten aan ons barokprogramma, want ook maart zal er snel zijn!

Vriendelijke groeten
Simon

 

20 april 2017: Bericht van Simon ivm concert in Roermond.

Beste koorleden

Alvast bezorg ik jullie ook een inzicht in wat we in november zullen uitvoeren met het orkest uit Roermond. De lijst hieronder is nog onder voorbehoud van wijzigingen, want nog niet volledig doorgesproken met onze collega's van het orkest. Zij zullen ook nog eigen instrumentale stukken toevoegen.
Maar eventueel kan dit helpen om extra zangers enthousiast te maken om zich hij ons aan te sluiten voor dit project. Indien ze dat willen, dan zou ik vragen dat ze vanaf september komen meerepeteren, en ook het koorweekend kunnen meemaken (want dan zullen we samen repeteren met het orkest).
Uiteraard kunnen die zangers ook daarna welkom zijn om te blijven voor ons barokprogramma, indien het klikt in de samenwerking.

Vriendelijke groeten
Simon

Voorlopige repertoirelijst - onder voorbehoud 

Felix Mendelssohn Bartholdy

 • Jauchzet (100. Psalm)
 • Herr, nun lässest du (op. 69/1)
 • Verleih uns Frieden (met orkest)

Robert Schumann

 • Romanzen und Balladen (op. 67)
 • Zigeunerleben (met orkest)

Camille Saint-Saëns

 • Calme des nuits (op. 68/1)
 • Les fleurs et les arbres (op. 68/2)

Gabriel Fauré

 • Cantique de Jean Racine (met orkest)

Edward Elgar

 • O happy eyes  (op. 18/1)
 • Love (op. 18/2)

Morton Lauridsen

 • Sure on this shining night (met orkest)

John Rutter

 • For the beauty of the earth (met orkest)

Josef Rheinberger

 • Abenlied, Op. 69, N° 3

 

Twee nieuwe e-mail address

Als je een mail naar alle actieve zanger wilt sturen gebruik dan gewoon leden@florilegium.be en uw mail vertrekt direct naar de 25 e-mail addressen. Hier vindt je de lijst van wie opgenomen is in die distributielijst.

Hetzelfde bestaat nu voor de beheerders. via beheerders@florilegim.be wordt uw mail naar de huidige beheerders opgestuurd (Fried, Inge, Anji, Nancy, Dirk en Simon)

Nieuwe richtlijnen voor de zangers

De voorgestelde nieuwe versie van de richtlijnen voor zangers, gebaseerd om ons huishoudelijk reglement die goedgekeurd werd door de Algemene Vergadering op 31 augustus 2017 is dus vanaf nu geldig voor iedereen.

Florilegium hk

Florilegium hk

Wil je iets delen met de andere koorleden of bezoekers van deze site, stuur mij dan uw teksten... Klik hier en ik vind wel een plaats op de site om die te publiceren...

Vergeet niet jezelf in te schrijven op onze nieuwsbrief. Zo kan ik uw gegevens ook opnemen in de groep "zangers" van onze mailinglist.

Leden_Bkg