Dit is de lijst van onze optreden opgemaakt op woensdag 5 december 2018

Concert o.l.v. Simon Van Damme

Zaterdag 22 december 2018: Kerstliederen zingen in de straten van Leuven ten voordele van "Luz del Mundo" (gedurende de warmste week van Studio Brussel)

Zaterdag 2 december (Wellen) en 9 december (Leuven) 2018: Noël Nowel: Met dit programma dook kamerkoor Florilegium in de rijke traditie van Engelse kerstmuziek, met originele bewerkingen van oude kerstliederen, en de bekende Ceremony of Carols van Benjamin Britten als centraal werk. Hierin kreeg het dameskoor gezelschap van een harp, die ook de andere bewerkingen voorziet van een mix van warme akkoorden tot virtuoze glissando’s.

Zaterdag 16 juni 2018: Opluisteren van de mis in Leuven centraal: Wij hebben de mis van 18h15 opgeluisterd met werken van Purcel, Tallis, Palestrina en Mendelshonn.

Zaterdag 26 mei 2018 (Kortrijk) en zondag 27 mei (Leuven) Poëzie en Polyfonie:Florilegium ging in zee met het Kortrijkse koor Altra Voce. Beide koren brachten afwisselend een gevarieerd programma, met oude en nieuwe muziek. Florilegium zong werken van Cirpirano de Rode, Heinrich Schütz, Henry Purcell en Felix Mendelssohn. Altra Voce verdiepte zich in de twintigste-eeuwse koormuziek van Morton Lauridsen en Ola Gjeilo. Samen brachten beide koren ook werken van Gabriel Fauré, Mendelssohn en Lauridsen

Zaterdag 3 maart 2018 (Brugge) en zondag 4 maart (Leuven): Muzikale Meesters van de Barok: In samenwerking met professionele musici en Emilie De Voght bracht het kamerkoor Florilegium een afwisselend concert met barokmuziek van Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi en Jan Dismas Zelenka.

Dinsdag 16 januari 2018: Mis voor Klara.

Zaterdag 4 november 2017 (Roermond) en zondag 19 november (Leuven): Joie de vivreTwee bijzondere concerten in een bijzondere samenwerking met De Symphonie uit Roermond - Nederland. Er werden werken gebracht van Felix Mendelssohn Bartholdy, Robert Schumann, Elgar, Rheinberger en anderen.

Zaterdag 23 september 2017: 150 jaar schouwburg Leuven. Voor de 150ste verjaardag greep de schouwburg terug naar Romeo en Julia, de openingsvoorstelling en presenteert een 24 uur durende marathon. Je kon non stop om de 15 minuten genieten van een "versie" van de beroemde balkonscène. Florilegium trad op tussen 21u30 en 21u45.

Zondag 2 Juli 2017: Artiestenmis in de Sint-Michiels kerk van Leuven. Het programma werd volledig opgebouwd rond de Mass for 4 voices van Byrd en werken van Bach.

Zaterdag 29 april 2017: Aarschot Volkoren: Op zaterdag 29 april 2017 mocht Aarschot Volkoren vier kaarsjes uitblazen. Ook deze keer waren er 13 podia in de Aarschotse binnenstad met een 100-tal optredens van koren uit gans België en Nederland. Het was fantastisch weer en het was weer fantastisch. Iedereen bedankt, het was weer een geslaagde editie!

Zondag 27 maart 2017: Provinciaal Koortornooi in eertse afdeling in Don Bosco Oud-Herverlee.

Zaterdag 11 februari 2017 Perfect Love Florilegium bracht samen met Het Balanske (vrijetijdszorgcentrum voor mensen met een beperking) een gevarieerd muziekprogramma over de liefde. We bezongen de liefde van Lassus tot Bob Dylan.

Zondag 18 december 2016 Kerstliederen zingen in de straten van Leuven ten voordele van Het Balankse" (gedurende de warmste week van Studio Brussel)

Zondag 19 november 2016 Opluisteren van de mis in Leuven centraal: Wij hebben de mis van 18h15 opgeluisterd met oa de Kyrie, Sanctus en Agnus dei van de Miss for four voices van Byrd.

Zondag 11 september 2016 Listen between the Sounds Wij werden ondergedompeld in een heerlijk klankbad nabij de Onze-Lieve_vrouwkerk van Damme. Op deze monumenten dag kon men muziek, stilte en erfgoed beleven. Dit was een evenement rond klank en stilte, georganiseerd door de stad Damme en waerbeke nv, met de medewerking van Stilhoev Metanoia in Damme.

Zondag 19 Juni 2016 Listen between the Sounds Wij werden ondergedompeld in een heerlijk klankbad nabij de ‘doorkijkkerk’ in Borgloon! Cellist Benjamin Glorieux musiceerde er bij zonsopgang, en later in de dag (twee keer) mengden Florilegium, zangeres Soetkin Baptist en percussionist Gielis Cautaers een gloednieuwe compositie met oude muziek tot een origineel samenspel van rust en stilte, klank en ritme.

Zondag 17 april 2016 Fiesta voor Luz del Mundo Jolien Gebruers (18), dochter van een van de koorleden, werkt sinds de zomer 2015 via AFS voor een jaar als vrijwilligster bij Luz Del Mundo. De vzw krijgt geen subsidies en kan alleen overleven dankzij financiële en materiële giften. Daarom organiseerde de ouders van Jolien een benefiet concert met gevarieerde muziek.

Zaterdag 19 maart 2016: De kunst van de canon in de Romaansepoort in leuven. Een concert met verschillende canons en fuga's, met muziek uit middeleeuwen, renaissance, barok, klassiek, romantiek en ook van vandaag. Het koor kreedde kans om renaissancepolyfonie te zingen, terwijl enkele oude instrumenten ervoor zorgden dat ook de ongeëvenaarde 'Kunst der Fuge' van Bach aan bod kwam. Daarnaast kon Mozart niet ontbreken, met zijn bijzondere liefde voor speelse canons, noch Brahms, met zijn romantische fascinatie voor oude muziek.

Zondag 13 december 2015: "Haendel: O praise the Lord" in de Heilig Hart Blauwput Kerk van Leuven. In samenwerking met vocale solisten (Emilie De Voght (Sopraan), Jan Peters (Tenor-Altus) en Bart Swinnen (Bas)) en barokensemble bracht Florilegium een feestelijk barokconcert met muziek van Georg Friedrich Haendel (Chandos Anthem N° 9 en het eerste deel van de Messiah).

Zaterdag 12 December 2015: "Haendel: O praise the Lord" in Geel - Bel. In samenwerking met vocale solisten (Emilie De Voght (Sopraan), Jan Peters (Tenor-Altus) en Bart Swinnen (Bas)) en barokensemble bracht Florilegium een feestelijk barokconcert met muziek van Georg Friedrich Haendel (Chandos Anthem N° 9 en het eerste deel van de Messiah). Een voorprogramma werd gezongen door het St. Lambertuskoor van Bel o.l.v. Herman Driesen.

Zaterdag 20 September 2015: The Sounding Sea Hof Bladelin, Naaldenstraat 19 in Brugge. Dit programma verzamelde composities uit de bloeiperiode van de Engelse koormuziek, rond de thematiek van zeeën en meren, oorlogsvloten en zuipschuiten, zeemeeuwen en zelfs een occasionele zeehond. Beroemde componisten als Edward Elgar en Ralph Vaughan Williams lieten vocale pareltjes na en inspireerden tijdgenoten en latere generaties. Het programma werd aangevuld met muziek voor piano solo door Hendrik Vandeput.

Zondag 5 Juli 2015: Artiestenmis in de Sint-Michiels kerk van Leuven.

Zaterdag 30 mei 2015: The Sounding Sea in 't STUK van Leuven. Dit programma verzamelde composities uit de bloeiperiode van de Engelse koormuziek, rond de thematiek van zeeën en meren, oorlogsvloten en zuipschuiten, zeemeeuwen en zelfs een occasionele zeehond. Beroemde componisten als Edward Elgar en Ralph Vaughan Williams lieten vocale pareltjes na en inspireerden tijdgenoten en latere generaties. Het programma werd aangevuld met muziek voor piano solo door Hendrik Vandeput.

Zondag 21 december 2014 tussen 14 en 17 uur was Florilegium te horen in de straten van het centrum van Leuven. Samen met 23 andere muziekgezelschappen uit Leuven en omstreken verghogden wij de kerstsfeer in de stad met een eigen kerstrepertoire. Om 17 uur waren alle deelnemende muziekverenigingen samen te horen op de Grote Markt. Dirk was onze gelegenheidsdirigent.

Zondag 7 december 2014 in de kapel van Hof Bladelin, Naaldenstraat 19 in 8000 Brugge, om 16 uur: Adventsmuziek van Bach, Buxtehude, Telemann, Haydn en Mozart, opgebouwd rond cantate 150 "Nach dir, Herr, verlanget mich" van Johann Sebastian Bach.

Zaterdag 6 december 2014 in de Romaanse Poort in Leuven om 20 uur: Adventsmuziek van Bach, Buxtehude, Telemann, Haydn en Mozart, opgebouwd rond cantate 150 "Nach dir, Herr, verlanget mich" van Johann Sebastian Bach, een bijzonder werk door onder meer een gevarieerde en expressieve rol voor het koor en een virtuoze fagotpartij. Verder werden werken van Buxtehude, Telemann, Haydn en Mozart uitgevoerd. Voor dit concert heeft Folrilegium samen gewerkt met sopraan Emilie De Voght en een klein barokensemble met professionele musici.

Zondag 26 oktober 2014: uitvoering van de Missa Brevis van Piet Swerts tijdens de zondagmis in Wellen (tijdens ons koorweek-end), in aanwezigheid van familieleden van Piet Swerts (oa zijn moeder).

Zaterdag 27 september 2014: Spiegel van Polyfonie in de 16de en 21 eeuw in kapel Kadoc van Leuven. Dit concert combineerde polyfonie van zestiende-eeuwse componisten als Lassus, Gombert, Morales en Victoria met hedendaagse muziek van de Belgische componist Piet Swerts (1960).

Zondag 7 september 2014: Artiestenmis in de Sint-Michiels kerk van Leuven. We hebben werken van Lassus, de Morales, Morley, Palestrina, de Victoria en Byrd uitgevoerd.

Concert o.l.v. Peter Dejans

Dinsdag 26 augustus 2014 om 21 u: In het kader van "Onderweg naar Flanders Fields" creatie van "Dit is de Stad van 't leed" van Erika Budai op het Ladeuze plein samen met Musa-Horti, het Arenbergkoor en het Kamerkoor Kordinaat
Erika Budai schreef haar werk op het uit het Frans vertaalde gedicht van Emile Verhaegen “Dit is de stad van ’t leed “. De beweeglijkheid en het visuele aspect van de oorlog wordt door de componiste muzikaal vertolkt in een werk voor vier koren, slagwerk en beiaard. Meer info hier

Concert o.l.v. Dong Hoon Van Uytsel

Zaterdag 26 april 2014: In het kader van Amateurama: Todos Los Bienes del mundo:
Met de renaissance werd muziek echt internationaal: de “Vlaamse” polyfonie verspreidde zich vanuit de Lage Landen over heel het continent en weerklonk spoedig in vele talen. Dit concert maakt een reis door de zestiende-eeuwse Europa, met composities van beroemde meesters als Orlandus Lassus, Josquin de Prez, Tomàs Luis de Victoria… Meer info hier

Concerten o.l.v. Simon Van Damme

Zondag 30 maart 2014: Provinciaal koortoernooi eertse afdeling in Don Bosco Oud-Heverlee.

Zaterdag 8, zondag 9 en zondag 15 februari 2014: España Sligo XVI: spaanse polyfonie voor kerk en koning, programma rond Spaanse polyfonie, in samenwerking met het blokfkuitenkwintet Loquinto

Zondag 17 november 2013: FRINGE Festival Dit initiatief van Capilla Flamenca biedt Vlaams-Brabantse liefhebbers van gregoriaans en polyfonie (ensembles en koren) een kans om deze prachtige muziek zelf op een podium te plaatsen. Florilegium deed mee !

Zaterdag 21 september 2013: Canta Luna in het amfitheater van het provinciaal domein van Kesssel-Lo, samen met andere koren en de Stadssopraan van Leuven Noémie Schellens. Verschillende koren uit Leuven hebben letterlijk en figuurlijk samen gezongen om - versterkt met drie uitzonderlijke solisten en enkele professionele instrumentalisten - gestalte te geven aan de warme en verrassende partituren van toondichter en onomatopeeëngenie Olivier Thomas.

Zondag 2 juni 2013: Creatie van de Missa Brevis van Piet Swerts

De mis werd uitgevoerd tijdens de artiestenmis die speciaal georganiseerd werd in het kader van de openkerkendagen.

Zaterdag 27 april om 20u in de Sint Barabarkerk van Sint -Genesius-Rode en op dinsdag 30 april om 20.30 u in de Sint Kwintenskerk van Leuven: Aus der Tiefen,

Cantates uit de Thomaskirche van Leipzig. Samen met een instrumentaal barokensemble en enkele solisten bracht kamerkoor Florilegium een programma met cantates uit de Duitse barok op teksten uit de boetepsalmen.

Donderdag 25 april 2013 om 20.00 u: Concert in het kader van Amateurama in de Predikherenkerk van Leuven, samen met Erik De Smidt (luit). We hebben 6 venitiaanse madrigalen uitgevoerd.

Zaterdag 10 november 2012 om 20 uur: Requiemprogramma in de Kerk van Blauwput, in Kessel-Lo (Leuven),

uitvoering van het vierstemmige requiem van Clemens non Papa. In samenwerking met vocaal ensemble De Corde. Het programma werd verder aangevuld met renaissancepolyfonie vol rouwklachten en eerbetoon aan wie gestorven is. De treurzang naar aanleiding van de dood van Clemens non Papa, van de hand van Jacobus Vaet, mocht daarbij zeker niet ontbreken, evenals een gelijkaardig werk naar aanleiding van het overlijden van Clemens' generatiegenoot Adriaan Willaert, die in 2012 exact 450 jaar gestorven is.

Zondag 1 Juli 2012 om 11 uur: Artiestenmis in de Sint Michielskerk van Leuven

Uitvoering van de Missa Santa Crucis in G van Joseph Gabriel Rheinberger. Naast deze romantische mis voor a capella koor, uitvoering van enkele geestelijke liederen van Rheinberger zelf, van zijn tijdgenoot Carl Rheinthaler en een lied van Felix Mendelssohn  Bartholdy, Herr sei gnädig.

17 maart 2012 om 20 u: Carnaval concert "Gioite Tutti!" in Sint Genesius Rode

Programma rond madrigalen en Venetiaans carnaval, begeleid met luit, theorbe en andere gitaren, en met dansers in een choreografie van Marion Folkema. (klik hier voor meer details)

10 maart 2012 om 20 u: Carnaval concert "Gioite Tutti!" in de Romaanse Poort in Leuven

Programma rond madrigalen en Venetiaans carnaval, begeleid met luit, theorbe en andere gitaren, en met dansers in een choreografie van Marion Folkema. (klik hier voor meer details)

8 maart 2012 om 20.30u : Concertante uitvoering van "Gioite tutti!" in de Sint-Pieterskerk van Langdorp

Programma rond madrigalen en Venetiaans carnaval, begeleid met luit, theorbe en andere gitaren, en met dansers in een choreografie van Marion Folkema. (klik hier voor meer details)

11 December 2011 - Joy to the world (Kerk O.L.Vrouw van Altijddurende Bijstand in Rotselaar-Heikant)

Een kerstconcert begeleid door een houtblazerskwintet, samen met 3 andere koren: Amabile uit Holsbeek, Canzonetta uit Kessel-Lo en Hortus Musicalis uit Pellenberg.
Het programma bestond uit de liederen van het liedboek Joy To The World;, met bewerkingen van kerstliederen uit binnen- en buitenland voor gemengd koor en orkest van veertien Vlaamse componisten. Elk koor zong ook een lied uit eigen repertoire. Het concert eindigt met Stille Nacht door koren en publiek onder leiding van Urbain Van Asch.

3 Juli 2011 - Artiestenmis in Sint Michiels kerk in Leuven (site)

We hebben de mis "Sine Nomine" van Ludovico Grossi da Viadana uitgevoerd, samen met werken van Scarlatti (Exultate Deo) en Pergolesi (O sacrum convivium)

30 April 2011 - Zangtornooi Provincie Vlaams-Brabant - Don Bosco Vormingscentrum Oud- Heverlee

We hebben in de eerste divisie gezongen en hebben 80% behaald.
Commentaren van de jury: Koor met veel mogelijkheden dat heel gemotiveerd en met verve het ambitieuze programma brengt.

2 & 9 April 2011 - Meine Seele - Mon Ame

Een concert rond de Magnificat in de Franse & Duitse Barok, met optreden in Sint Genesius Rode en Leuven samen met De Corde en een instrulmentaal ensemble. Er werden werken uitgevoerd van Heinrich Schütz, Henry Dumont, Johann Pachelbel, Marc Antoine Charpentier, Dietrich Buxtehude, Johann Michael Bach en François Estienne.Het concert in Sint Genesius Rode werd opgenomen en is beschikbaar via info@florilegium.be.

14 Mei 2011 vanaf 17 uur: Caroussel in Kessel-Lo

Eerste optreden om 18.20 (Pachelbel & Schütz)
Tweede optreden om 19.20 (Mendelssohn)

Programma:
Magnificat Pachelbel
Verba mea auribus percipe (Schütz)
Meine Seele (Schütz)
Three motets opus 69 (Mendelssohn)

4 september 2010 huwelijksmis Leeuwergem

6 juni 2010 Vredesvespers Sint-Michielskerk Leuven

30 mei 2010 Ave Maria Concert in de Sint-Michielskerk Leuven en Sint Barbarakerk Sint-Genesius-Rode

Florilegium maakte in de maand mei een muzikale tijdreis met als thema Maria. Het concert bestond uit gregoriaanse gezangen en ging over de polyfonie van de renaissance en de muziek van de barok tot die van de romantiek.  Er werden werken uitgevoerd van onder andere  Willaert, Pipelare, Pachelbel, Rheinberger, Grieg en Mendelssohn.

Concert o.l.v. Dong Hoon Van Uytsel

4-5 december 2009 - Polyfonie uit de tijd van Rogier Van der Weyden

Optredens in Leuven en in Brugge met geestelijke en wereldlijke polyfonie uit de 15-de eeuw van o.a. Pipelare, Dufay, DelaRue, Obrecht, Desprez. In samenwerking met het Brugse instrumentaal ensemble Camer van Musiecke

Concerten o.l.v. Ivars Springis

21 november 2008 – Lets vriendschapsconcert
Een ontmoeting tussen oude en moderne muziek, tussen traditionele en hedendaagse liederen. Maar vooral een vriendschappelijke bijeenkomst van 2 enthousiaste en muziekliefhebbende koren in de Permanente Vertegenwoordiging van Letland bij de Europese Unie in Brussel.

22 juni 2008 – Artiestenmis
Opluistering van de mis met de Missa St. Crucis in G van Joseph Gabriel Rheinberger in de Sint-Michielskerk in Leuven.

Concerten o.l.v. Dong Hoon Van Uytsel

19 januari 2008 - Provinciaal tornooi
Optreden in het Provinciehuis te Leuven

3 juni 2007 - Marialiederen
Aperitiefconcert met 10 Marialiederen.

29 april 2007 - Vier van de "Acht Geistliche Gesänge" op 138 van Max Reger
Het is een traditie in onze provincie om jaarlijks meerdere korenontmoetingen in te richten. Het grote succes bewijst dat we hiermee aan een behoefte bij de koren beantwoorden. In Vlierbeek verenigen we vier koren van een vergelijkbaar niveau die naast een eigen programma ook enkele werken gezamenlijk uitvoeren.

14 januari 2007 - Israelis Brunnlein, Gewijde koorzang van Johann Hermann Schein en Max Reger
Zes geselecteerde motetten uit de Scheins (1586 - 1630) bundel van 26 motetten. We wisselen deze vroegbarokke motetten af met een selectie uit Max Regers (1873-1916) "Acht geistliche Gesänge für gemischten Chor" op. 138

8 september 2006 - Oratorium "Wij zijn wij" van Jeroen D'Hoe
Slotconcert herdenking Stad Leuven 1831
Aan Jeroen D’Hoe werd gevraagd een oratorium te componeren. Saskia De Coster werd gecontacteerd om de tekst te schrijven. De uitvoering van dit eerste en unieke Leuvense oratorium vond plaats in de concertzaal van het Lemmensinstituut, door het Vlaams Radio Orkest en Koor en enkele Leuvense zangkoren, waaronder Florilegium.

18 februari 2006 - Liebeslieder, Brahms
Liebeslieder (op.52) Johannes Brahms - Acht Walzer "Drei Wunderschöne Mädchen im Schwarzwald" (op.6) Paul Hindemith - Neue Liebeslieder (op.65) Johannes Brahms
Optreden in het STUK te Leuven met Lore Binon (sopraan) - Mieke Segers (mezzo sopraan) - Laurens-Alexander Wijns (tenor) - Koen Eneman (bas) samen met Marijke Oers en Stefan Poelmans (piano)

18-19 juni 2005 - Jesu Mein Freude Bach
Optreden op 18 juni 2005 in de kerk van Blauwput en op 19 juni in Huldenberg met het motetten van J.S. Bach, Jesu, meine Freude en van J. Brahms: Warum ist das Licht gegeben dem Mühseligen?

19 februari 2005 - Provinciaal tornooi
Optreden in het cultureel centrum De Borre te Bierbeek

21 november 2004 - Natuurtonen
Optreden in de Sint-Pieterskerk van Pellenberg met muziek over het thema natuurvan o.a. Brahms, Poulenc , Nees, ...

7 mei 2004 – Ein deutsches Reqiuem, J. Brahms
Medewerking van Florilegium aan de uitveorign van dit prachtigfe requiem in de Sint Pieterskerk in Leuven.

20 juni 2004 - Natuurtonen
Aperitiefconcertje in de H. Drievuldigheidskapel, Blauwput, Kessel-lo

Concerten o.l.v. Luc Laurent

April 2003 - De passie van jonge en oude meesters
Optredens in Wommelgem en in de Sint-Michielskerk te Leuven met muziek van o.a. Schütz, Monteverdi, Nees, De Cat

April 2002 - A Touch of Purcell
Optreden in de adbijkerk te Vlierbeek met muziek van Purcell en Byrd

December 2001 - Concert per la beate Virgine
Optreden in de Begijnhofkerk te Leuven met muziek van o.a. Krebbs, Nees, ...

Augustus 2001 - Koorweek te Gavaudun (Frankrijk)
Optreden in de kapel te Gavaudun

April 2001 - 20 Jaar Florilegium ! Alexander's Feast - Händel
Optredens in de Sint-Michielskerk te Leuven en in de abdijkerk te Grimbergen

April 2001 - Leuvense koren zingen Stabat Mater
Optreden in het CC Romaanse Poort te Leuven

December 2001 - Kerstconcert
Optredens in de Sint-Lodewijkskerk te Mortsel en in de Begijnhofkerk te Leuven met muziek van o.a. Vic nees

December 2000 - Flos Campi - Vaughan Williams
Optreden in de Sint-Elisabethzaal te Antwerpen i.s.m. Orkest Charlemagne o.l.v. B. Van de Velde

December 2000 - Kerstconcert
Optreden in Blanden met o.a. De mis van Krebbs

Mei 2000 - Koningsmis van Gabriëli
Optredens in de Onze-Lieve-Vrouwkerk te Aarschot en in de Sint-Michielskerk te Leuven i.s.m. Ritornello o.l.v. A. Malfliet

Januari 2000 - Motetten van Bach
Optredens in de Sint-Kamilluskerk te Bierbeek en in de Sint-Norbertuskerk te Antwerpen - 4 dubbelkorige mottetten van Bach

December 1998 - Deutsche Sprüche von Leben und Tod
Optreden in de stedelijke muziekacademie Elzenhof te Aarschot, Religieuze en wereldlijke koormuziek 1600-1650

November 1998 - Deutsche Sprüche von Leben und Tod
Optreden in de Begijnhofkerk te Leuven, Religieuze en wereldlijke koormuziek 1600-1650

April 1998 - Vespro della beata Virgine - Monteverdi
Concert in de Begijnhofkerk te Leuven en in de Begijnhofkerk te Lier

December 1997 - Kerstconcert
Optredens in Hasselt en in Wezembeek-Oppem met muziek van o.a. Strijkers, De Cat en Respighi

Mei 1997 - Missa Sanctae Cecilia - Fiocco
Optreden in de Sint-Kamilluskerk te Bierbeek

September 1996 - Oratorium Elias - F. Mendelssohn-Bartholdy
Optredens in Maastricht en in Poperinge i.s.m. Vivente Voce en Ex Tempore, o.l.v. F. Heyerick

Augustus 1996 - Internationaal Monteverdi koorfestival
Optreden in Estergom (Hongarije)

Juni 1996 - Provinciale Koorwedstrijd
Optreden in het cultureel centrum De Borre te Bierbeek

Datum: voorjaar 1996 - "De Kerkmuziek van W.A. Mozart en zijn voorgangers"
Optredens in de Abdij van Vlierbeek te Kessel-Lo

November 1995 - CD-opname "Concertu Melodiae"
OCD-opname met werken van Julles Van Nuffel i.s.m. Musa Horti en 't Haeglandt Consort, o.l.v. F. Heyerick
Lemmensinstituut - Leuven

April 1995 - Paasconcert
Optredens in de Sint-Jacobskerk te Borsbeek en in de Abdijkerk van Vlierbeek te Kessl-Lo, met werk van Schütz, Buxtehude, Tomkins, Legrenzi, Sartorio, Bach

December 1994 - Kerstconcert
Optredens in de Sint-Martinuskerk te Ganshoren, de Abdijkerk van Vlierbeek te Kessel-Lo en in het H. Hartinstituut te Heverlee; 20ste eeuwse muziek met werk van o.a. Britten, Respighi, Poulenc, Strijckers

November 1994 - Ein Deutsches Requiem - J. Brahms
Optredens in de Begijnhofkerk te Leuven en in het concervatorium te Gent; i.s.m. het symfonisch orkest van het conservatorium Gent, diverse koren en soli (Greetje Anthoni en Stefaan Gayer) o.l.v. F. Heyerick

15 augustus 1994 - Missa a quatro e salmi - Monteverdi
Optreden in de Sint-Michiels en -Goedelekathedraal te Brussel;Hoogmis ter gelegenheid van O.L.V. Hemelvaart

Mei 1994 - O Quam Pulchra Es - Monteverdiconcert
Optreden in de Begijnhofkerk te Leuven; reconstructie van een misviering in Venetië rond 1600, m.m.v. Christel De Meulder, Dinneke Van Der Sman en een instrumentaal ensemble

Maart 1994 - Lentetriptiek
Aperitiefconcert in het CC Romaanse Poort te Leuven

December 1993 - Weihnachtsoratorium - J.S. Bach
Concerten in de St.-Michiels en -Goedelekathedraal te Brussel, in de Sint-Pieterskerk te Leuven, in de Sint-Pieterskerk te Gent, in de Sint-Romboutskathedraal te Mechelen en in de O.L.Vr. kathedraal te Antwerpen; i.s.m. I Fiamminghi o.l.v. Rudolf Werthen

Juni 1993 - Creatie van "Tien Kwatrijnen" van Piet Swerts
Optreden in Anderlecht tijdens de uitreiking van de provinciale cultuurprijzen Brabant

April 1992 - Feestmuziek voor Pasen
Optreden in de Sint-Pieterskerk te Leuven; driekorige muziek van Monteverdi, Schütz en Carissimi, i.s.m. twee andere Leuvense koren, negen vocale solisten en dertien muzikanten
leiding: Florian Heyerick

December 1992 - Symfonie nr. 9, Ode an die Freude - L. van Beethoven
Concerten in Flanders Expo te Gent, in de stadsschouwburg te Leuven en in de Carolus Borromeuskerk te Antwerpen; met I Fiamminghi o.l.v. Rudolf Werthen

Oktober 1992 - 10 jaar Florilegium !
Optreden in de Kerk v.h. Heilig Hart te Kessel-Lo; Vlaamse kapelmeesters uit de barok, muziek van Fiocco en Van Helmont, m.m.v. Greetje Anthoni, Steve Dugardin, Ludwig Van Gijseghem, Dirk Snellings en een instrumentaal gelegenheidsensemble

Januari 1992 - 10 jaar Florilegium !
Optreden in de Begijnhofkerk te Leuven; i.s.m. Musa Horti en Libra Kamerkoor

December 1991 - Mozart en zijn tijd
Optreden in de Sint-Jan Baptistkerk te Berendrecht; reconstructie van een eredienst te Salzburg rond 1775, met o.m. de Missa Brevis in D-Dur KV 194 voor soli, koor en strijkers

Maart 1991 - Passieconcert
Optreden in de Sint-Jacobskerk te Borsbeek; m.m.v. Das Neu-Eröffnete Orchester en soli Christel De Meulder en Jan Van Elsacker

December 1990 - Vespro della Beata Virgine - Monteverdi
Optreden in de Sint-Jan Baptistkerk te Berendrecht; o.l.v. Gerard De Swerts

Oktober 1990 - De Dood Dubbelkorig
Optredens in de Begijnhofkerk te Leuven en in de Kerk v.d. H. Kruisverheffing te Roeselare; muziek van Willaert, Monteverdi en Schütz, i.s.m. het Roeselaars Kamerkoor

Februari 1990 - Polyfonie
Optreden in de Begijnhofkerk te Leuven; vier- tot achtstemmige motetten van Schütz, Purcell, Monteverdi,...

December 1988 - Kerstconcert
Optredens in de Sint-Pieter en -Pauwelkerk te Neerijse en in de Sint-Jacobkerk te Borsbeek; met muziek van Morales, Vittoria, Fuchs, Britten, Nees, Poulenc, ...

November 1988 - 5de Brabants Korenfestival
Optreden in Merksem

Augustus 1987 - Chants de la Renaissance et Chants Contemporains
Optreden in Châteauneuf (Bourgondië, Frankrijk); met muziek van Verdelot, Talis, Hindemith, Nees, Britten, ...

Oktober 1986 - Luister van de Renaissance
Optreden in het stadhuis te Leuven; eerste lustrumconcert m.m.v. Beatrijs De Vos, Dirk Snellings, Peter Van Heygen, Piet Strijckers, Herman Stinders

Januari 1986 - Schützconcert : Die Musikalischen Exequien, Ein Deutsches Requiem
Optredens in de Sint-Kwintenskerk te Leuven, in de Kapel Sint-Elisabethgasthuis te Antwerpen, en in de O.L.V. Basiliek te Halle; m.m.v. Katelijne Van Laethem, Dirk Snellings, Marcel Ketels, Eugène Schreurs, Simen Van Mechelen, Wim Becu, ...

Augustus 1985 - Oeuvres du 16e et 17e siècle
Optredens in Châteauneuf (Bourgondië, Frankrijk) en in Grancey-le-Château (Bourgondië, Frankrijk); met muziek van Bach, Caldara, Jannequin, ...

Maart 1985 - Lamentaties en lamento's uit de Renaissance
Optreden in de Heilig Hartkerk te Leuven met muziek van De Monte, de Sermisy, da Palestrina, Händel, ...

April 1984 - Paasmotetten uit Renaissance en Vroeg Barok
Optreden in de Sint-Jacobkerk te Borsbeek en in de Goede Bijstandskerk te Brussel, m.m.v. Jos Meersmans, virginaal

Maart 1983 - Vocale en instrumentale muziek uit de Renaissance en de Vroeg Barok,
Optreden in het Leo XIII-seminarie te Leuven m.m.v. het blokfluitenkwartet Fontegara o.l.v. Marcel Ketels