Dansen is de terugkeer naar het vissenstadium met de muziek als zee (Harry Mulisch)

"Listening between the Sounds"

Een verrassend klankevenement op zondag 11 september 2016 om 15u30 in Damme.

Laat je op zondag 11 september 2016 (open monumentendag!) onderdompelen in een heerlijk klankbad in en rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Damme!

Om 15.30 uur mengen zangeres Soetkin Baptist, vibrafonist Gielis Cautaers en vocaal ensemble Florilegium een gloednieuwe compositie met oude muziek tot een origineel samenspel van rust en stilte, klank en ritme.

Voor wie dit wenst, maken een bijzondere maaltijd (ervoor of erna) in BZN-stiltehoeve Metanoia en een wandeling of fietstocht langs open monumenten en kunstwerken het evenement compleet.


Opzet

In Listening between the Sounds zijn rust en stilte minstens even belangrijk als klank en ritme. Het programma bevat zowel oude als hedendaagse muziek: de glooiende lijnen en rustgevende harmonieën uit de polyfonie van de renaissance worden gecombineerd met meer recente muziek van componisten als Arvo Pärt, die op zoek gaan naar verstilling. Soetkin Baptist componeerde speciaal voor dit project een verrassende ‘soundscape’.

Listening between the Sounds is een coproductie van de stad Damme en Waerbeke en wordt ondersteund door BZN-Stiltehoeve Metanoia, vocaal ensemble Florilegium, Koor&Stem en Vormingplus Brugge.

Programma

Je kunt inschrijven voor het programma mét maaltijd (twee opties), maar je kunt ook uitsluitend aan het klankevent deelnemen:

optie 1 (€ 40,-)

10.30 u   begeleide wandeling van de kerk van Damme naar BZN-Stiltehoeve Metanoia
12.00 u      middagmaal in BZN-Stiltehoeve Metanoia
15.30 u     klankevent in en rond Onze-Lieve-Vrouwekerk van Damme

optie 2 (€ 15,-)


15.30 u      klankevent Soetkin Baptist, Gielis Cautaers en Florilegium in en rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Damme

optie 3 (€ 40,-)

15.30 u : klankevent in en rond Onze-Lieve-Vrouwekerk van Damme
17.00 u : begeleide wandeling van de kerk van Damme naar BZN-Stiltehoeve Metanoia
18.30 u : avondmaal in Metanoia

optioneel: fietstocht in de omgeving van Damme

Formule met wandeling en maaltijd

Voor of na het klankevent kun je genieten van een middagmaal of avondmaal in BZN-Stiltehoeve Metanoia (Waterhoek 2, Damme). Een wandeling van 5 of 9 kilometer onder leiding van een stiltegids is voorzien tussen de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Damme en de stiltehoeve. Je passeert ook langs een aantal open monumenten en kunstwerken.

De wandelingen starten stipt om 10u30 (met middagmaal) of om 17u (met avondmaal) aan de kerk in Damme naar BZN-Stiltehoeve Metanoia. Tickets: 40 euro

Stiltefietstocht

Een fietstocht van 25 kilometer (start aan het infokantoor van Toerisme Damme, Jacob van Maerlantstraat 3, Damme) kan door iedereen op eigen tijdstip en ritme worden gemaakt. Wie uitsluitend deelneemt aan het klankevent, ontvangt op zondag 11 september in het infokantoor een gratis brochure waarin de wegbeschrijving voor de fietstocht en informatie over de omgeving en stiltebeleving zijn opgenomen. Onderweg kom je genoeg restaurants en cafés tegen om je honger of dorst te stillen.

Meer informatie over het huren van fietsen in Damme vind je op www.toerismedamme.be/fietsverhuur.

Tickets

  • optie 1: wandeling + lunch + klankevent: 40 euro
  • optie 2: klankevent: 15 euro
  • optie 3: klankevent + wandeling + avondmaaltijd: 40 euro

Tickets bestellen

  • Tot vrijdag 9 september (optie 1, 2 en 3) via de webshop van Stad Damme of aan de Vrijetijdsbalie (Dorpsstraat 122 in Sijsele, tel. 050 28 84 55, tijdens openingsuren).
  • Op zaterdag 10 en zondag 11 september (enkel optie 2), aan de balie van Toerisme Damme (Jacob van Maerlantstraat 3 in Damme, tijdens openingsuren, tot 15u); vanaf 15u aan de deur van de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

We kijken uit naar je komst!


Inschrijven

U vindt nog info via onze Facebook pagina. Wij danken u bij voorbaat als uw ons concert met uw vrienden zou willen delen.

Facebook

Alle informatie via deze QR Code

qrcode