Tijd vliegt, maar jij bent de piloot....

"Fiesta voor Luz del Mundo" op 17 april 2016

Beste Florilegium vrienden,
Voor we aan ons volgende groot project ‘Listening between the sounds’ starten, treedt Florilegium op 17 april eerst nog op op het Fiesta voor Luz del Mundo. Dit is een benefiet ten voordele van de Fundaçion Luz del Mundo  uit Plan 3000, één van de armste wijken van de miljoenenstad Santa Cruz de la Sierra in Bolivia.

Bezielster van Luz del Mundo is Gabriela Rojas Lava. Sinds 2003 vangt zij een paar dagen per week wezen en kinderen van alleenstaande ouders op. Samen met vrijwilligers zorgt Gabriela voor een veilige plaats om te spelen, voedzame maaltijden, studiehulp, taallessen en andere activiteiten. De kinderen (van peuter tot tiener) krijgen zo een ander perspectief dan straat en misdaad.

Jolien Gebruers (18), dochter van een van de koorleden, werkt sinds vorige zomer via AFS voor een jaar als vrijwilligster bij Luz Del Mundo. De vzw krijgt geen subsidies en kan alleen overleven dankzij financiële en materiële giften. Daarom organiseren de ouders van Jolien op zondag 17 april na de middag een benefiet met gevarieerde muziek. Hiervoor krijgen ze de medewerking van verschillende amateurgroepjes uit Leuven en Gent: Instaporkest van de Koninklijke Harmonie Volharding, Leuvens kamerkoor Florilegium, Nele en Kristine, Klarinettenchoir SLAC, Destination Ghent, Cat and the Bearded Monkeys.

Wanneer: zondag 17 april van 14u tot 18u

Waar: Vlierbeekzaal, Abdij van Vlierbeek, Kessel-Lo

Prijs: €8 (€5 voor studenten)

Meer info op https://luzdelmundosite.wordpress.com/