Tijd vliegt, maar jij bent de piloot....

Florilegium op 14 november 2012

 

Florilegium hk

26 en 27 Mei 2018: Concert Polyfonie versus hedendaagse muziek

Voor het concert van zaterdag 26 in Kortrijk en zondag 27 mei in Leuven gaat Florilegium in zee met het Kortrijkse koor Altra Voce. Beide koren brengen afwisselend een gevarieerd programma, met oude en nieuwe muziek. Florilegium zingt werken van Cirpirano de Rode, Heinrich Schütz, Henry Purcell en Felix Mendelssohn. Altra Voce verdiept zich in de twintigste-eeuwse koormuziek van Morton Lauridsen en Ola Gjeilo. Samen brengen beide koren ook werken van Gabriel Fauré, Mendelssohn en Lauridsen.

Meer informatie hier.

Wanneer

  • Op zaterdag 26 mei 2018 om 20u15 in de Sint Elooiskerk, Overleiestraat van Kortrijk
  • Op zondag 27 mei 2018 om 15 u in de Blauwputkerk van Kessel-Lo (Leuven)

    Florilegium hk

 

Dec 2018: On Christmas Night - Kerstmuziek uit de 20ste eeuw

Met dit programma duikt kamerkoor Florilegium in de rijke traditie van Engelse kerstmuziek, met originele bewerkingen van oude kerstliederen, en de bekende Ceremony of Carols van Benjamin Britten als centraal werk. Hierin krijgt het dameskoor gezelschap van een harp, die ook de andere bewerkingen voorziet van een mix van warme akkoorden tot virtuoze glissando’s. De motetten die de Franse componist Francis Poulenc componeerde op teksten rond het thema van Kerstmis vormen in hun verstilling een mooi contrast met de vaak uitbundige Engelse zettingen. Een concertprogramma dat de donkerste dagen voorziet van sprankelend licht en hartverwarmende harmonie.

We zoeken hiervoor ook nog sponsors die ons daarbij willen helpen, via een financiële bijdrage of via organisatoren die bereid zijn om één of meerdere concerten te plannen. De uitkoopsom is bespreekbaar via info@florilegium.be of bekijk deze projectfiche

Wanneer zingen andere koren...?

Florilegium krijgt af en toe uitnodigingen van andere koren uit de regio. Wij publiceren graag hun uitnodigingen en de link naar hun sites.

Elk koor uit de regio kan natuurlijk zelf vragen om hun concerten hier te promoten. Stuur uw gegevens en info door naar webmaster@florilegium.be

Florilegium hk


 

Florilegium hk

 

 
s